Våra produkter   Olika tips    Olika artiklar   ;  Olika hjälpmedel     Nyhetsbrev   Om oss      Golfbutiken
 
Puttning.se

- En bättre puttare!
     Varför är en sådan enkel rörelse som puttrörelsen så svår att lära sig?
 
     Det är inte svårighetsgraden på rörelsen utan feedbacken som avgör hur svårt det är att lära sig!
 

puttgrind bollgrind träningssystemputtränare flexibelt komplett systemgolf puttramp med puttmatta ger feedbackputtmatta professionel lutning zoner olika hastighetputtlaser pro plus inomhus utomhusmitt-i-prick putting clip

En puttrörelse ser ut att vara en relativt enkel rörelse att lära sig om du jämför med t ex en svingrörelse eller att lära sig att gå för första gången etc. Varför har alla så svårt för sig att lära sig en sådan "enkel" rörelse; antingen du är proffs eller amatör?

Svaret är enkelt men inte självklart för många, det beror på att feedbacken du får när du puttar på greener är ofta felaktig beroende på små ojämnheter i greenerna, du siktar omedvetet felaktigt, bollen är inte 100% balanserad etc. Alla dessa saker gör att du inte vet när du gör en riktig rörelse men missar på grund av andra omständigheter eller om du gör en felaktig rörelse men bollen går i tackvare att du siktade lite fel. Får du felaktig feedback "hela tiden" så är det svårt för hjärnan att lära sig hur den ska göra. Du kan med andra ord träna mer puttning med felaktig feedback och bli en sämra puttar på köpet. Det är inte kvantiteten som avgör utan kvalitéten som avgör på greenerna!

Träna därför putteknik inomhus där du kan kontrollera din miljö bättre; på puttmattor eller inomhusgreener där du vet eller kan kontrollera hur förhållandena är för dagen. Får du putta under liknande förhållanden under lång tid så blir du en bättre puttare automatiskt (typ USA-touren) än om du måste anpassa dig till olika förhållanden mer (typ Europa-touren).

<< Tillbaka till olika puttningstips <<        >> Nästa puttningstips >>

Läs om bra produkter som kan hjälpa dig med detta: